S20526/96 se jch SE Uch Härkmoen's K-W Nilsson

K-w föddes den 21 februari 1996 hemma hos Anders och Annika i Malmberget.

Hans första jaktprovspremie fick han i Abisko våren 1997, ett 2.a pris efter ytterligare pris i unghundsklass blev han Årets Unghund i våran lokala hundklubb, Hundklubben Dundret.

På hösten 1998 fick han sitt 1:a pris med Hp i Ökl på Dundret.
Redan i juniorklass fik han sitt första cert på utställning och 1999 blev han utställningschampion.

2001 var det bästa år för K-w. Det började på vinter SM i Ritsem där han vann sitt kvalparti med cert, på lördag var väntan låg innan vi visste hur det skulle sluta, men han vann SM finalen och blev därmed dubbelchampion!!

På hösten for vi tillbaka till Ritsem för att vara med på Gordonsetterklubbens huvudprov och det slutade med en 2:a placering med HP.

Han har visat att han kan vinna både fjäll och skogsprov. Sista provet för året var ett skogsprov och gick i Karungi. Där vann han sin tredje segrarklass i år med cert och Hp. Under året hade K-w 8:a starter med fyra placeringar, 3 st 1:a pris med cert (cacit) och hp och en 2:a med hp. 6 st fjällprov och 2 skogsprov, resultatet har blivit 3 placeringar på fjällprov och en placering i skogen.

Det resulterade i att han blev Årets Fjällhund och Årets Hanhund i ÖNFK.
Årets skogshund i Sverige
Årets Fågelhud i Sverige som är den största meriten inom FA.

På utställning hade K-W många framgångar. Han fick många BIR och BIM. Han placerade sig flera gånger i BIS finalen och blev även BIS 1:a